Care este cel mai periculos animal pentru om?

După părerea ta, care este cel mai periculos animal din lume? Rechinul? Șarpele? Leul? Crocodilul? Sau însuși Omul? In cele ce urmează nu vom face referire la animalele de care se tem majoritatea din oameni sau de cele mai veninoase animale, ci de animalul sau animalele care ucid oamenii an de an în toate colțurile planetei.

Prin definiție, un animal ucigaș este deosebit de periculos. Se spune adesea că animalele mici nu le poate mânca pe cele mari însă o infografie publicată pe blogul lui Bill Gates susține contrariul, te-ar face cu siguranță să îți schimbi părerea.

Oamenilor le este frică de rechini, în special după apariția filmului Jaws însă aceștia ucid doar 12 oameni pe an. Așa, ca fapt divers, omul ucide anual numai puțin de 100 milioane de rechini.

Câinele de exemplu ucide 25.000 de persoane de an, din cauza turbării în special. O cifră enormă dacă ar fi să o comparăm cu persoanele ucise de lei (100) sau de crocodili (1000). Însă încă nu ai ghicit care este ce mai devastator ´animal´ de pe pământ: țânțarul.

De ce sunt țânțarii atât de periculoși? Deoarece sunt purtători de boli devastatoare. Cea mai gravă este malaria care ucide numai puțin de 600 000 de persoane pe an. Țânțarii transmit și febra dengue, febra galbenă și encefalită.

De asemenea, aceste insecte sunt purtătoare ale virusului Zika, sunt prezente peste tot în lume în afară de Antarctica. În unele locuri din lume, țânțarii afectează până și tendințele demografice și îi determină pe oameni să se mute într-un alt loc.

După ce ai citit acest articol poate o să acorzi o atenție sporită vaccinurilor create special împotriva acestor boli devastatoare și produselor împotriva țânțarilor. Tu ce părere ai? Sunt țânțarii cei mai periculoși din lume sau nu?

Lasă un răspuns