Cât trebuie să doarmă bebelușul până la doi ani?

Poate ca pare un cliseu, dar bebelusii in general dorm foarte mult. In primele zile, stau doar cateva ore in stare de veghe si in restul timpului dorm.

In primele luni, bebelusul isi face un fel de program de somn si odihna, fiindca da semne clare de oboseala care nu pot fi trecute cu vederea. Cert este ca bebelusii sunt unici si au propriul ritm de crestere si dezvoltare si propriile cerinte de hrana si de somn.

Somnul bebelusului de la 1 zi la 2 ani

Pana pe la 2 ani, timp in care se incheie si perioada de alaptare a copilului (daca mamica doreste), bebelusul are o evolutie fantastica. Acest lucru se datoreaza in mare parte si somnului, atat cel de zi cat si cel de noapte. Parintii insa nu trebuie sa se sperie daca copilul nu doarme noaptea sau il adoarme foarte greu.

In prima luna, bebelusul are nevoie de 15-16 ore de somn zilnic. Pare foarte mult, insa nu este! In general pe timp de zi se pot face trei reprize de somn, iar noaptea bebelusul cu siguranta se va trezi sa ceara san sau lapte praf.

In primele trei luni, insa, numarul de ore necesare pentru somnul bebelusului scade, pana la 15 ore, tot cu trei reprize de somn pe zi. Pana la 6 luni, necesarul de somn zilnic mai scade cu o ora, iar pana la un an, bebelusul va dormi 14 ore pe zi, in trei reprize ziua.

Pana la un n, bebelusul isi mai schimba obiceiurile, renunta la o repriza de somn in timpul zilei , pentru ca la un an si jumatate- doi ani, sa doarma numai in cate o repriza de cate 2-3 ore pe timp de zi.

Insa aceste informatii nu sunt general valabile. Bebelusii au propriul ritm de dezvoltare, propriile necesitati si daca nu doarme numarul de ore specificat, asta nu inseamna ca are o problema.

Lasă un răspuns