Ce detalii contează pentru alegerea unui aspirator robot

Aspiratoarele robot sunt ajutoare reale. Dacă decideți să achiziționați un astfel de echipament, trebuie să știți în mod clar ce model să alegeți, care este lista parametrilor potriviți și, de asemenea, de ce nu ar trebui să plătiți bani în plus. Gama este suficient de mare și vă vom ajuta să vă dați seama ce fel de aspirator robot aveți nevoie în casa dvs.

Principalele criterii de selecție

Atunci când alegeți un asistent “inteligent” pentru curățarea casei, luați în considerare câteva caracteristici principale.

Meticulozitatea de curățare

Atunci când cumpărați un aspirator pentru o casă cu copii mici, se ia în considerare abilitatea robotului de a curăța părul și praful. Astfel de funcții trebuie să fie prezente în dispozitiv și să fie efectuate la cel mai înalt nivel. De asemenea, este la fel de important ca dispozitivul să poată manipula locuri greu accesibile. Într-adevăr, în camerele pentru copii, calitatea curățării este de o importanță capitală.

O robot bun de curățare este cel care are prezenta funcția de a curăța aceeași suprafață de până la 5-6 ori. Acest lucru este valabil mai ales în zonele unde trăiesc oamenii cu alergii.

Nivelul de aspiratie a gunoiului

Acest parametru este relevant pentru cei care sunt preocupați de economisirea energiei electrice. Când cumpărați un aspirator robot exclusiv pentru curățarea suprafețelor, este mai bine să acordați atentie unui dispozitiv cu o putere de aspirație de 30 wați. Un aspirator care va îndepărta praful de pe suprafața podelei va consuma o cantitate mică de energie. Roboții de 60 și 65 W sunt considerați varianta mijlocie.

Pentru o casă de țară imensă, de obicei, aveți nevoie de o curățare temeinică, pentru aceasta cumpărați un dispozitiv cu putere mare de aspirare de până la 120 de wați. Aceasta este cea mai bună opțiune pentru cei care au animale de casă la domiciliu, deoarece părul animal trebuie curățat în mod constant.

Funcții secundare

Modelele diferite au funcții auxiliare. Un anumit tip de aspirator este echipat cu o lampă cu radiații ultraviolete. Cu ajutorul unui astfel de echipament suplimentar, aspiratorul dezinfectează linoleumul sau parchetul după curățare. Acest lucru este important pentru familiile care locuiesc cu copii mici despre care se știe că iubesc să se joace pe podea. Există opțiuni pentru aspiratoarele robotizate care efectuează curățarea umedă. Ele sunt echipate cu o perie specială care șterge podeaua. Un astfel de asistent electronic va scuti proprietarii casei de la spălarea podelelor. Acest lucru este valabil pentru persoanele în vârstă sau pentru cei care au probleme cu sistemul musculo-scheletic.

De asemenea, pentru confortul consumatorilor, se produc modele cu telecomandă sau chiar control vocal. Cei cu o casă cu două etaje trebuie să aleagă dispozitive cu senzori infraroșii. Acestea vor preveni deteriorarea vehiculelor din cauza căderilor accidentale de pe scări.

Capacitatea de praf

Acest parametru are o importanță deosebită, deoarece dacă există o pisică, un câine, chinchille sau alt animal la domiciliu, parul va înfunda dispozitivul destul de repede. Varianta optimă a colectorului de praf este de 500-1000 ml. Aceasta va contribui la colectarea obișnuită a gunoiului și va elimina necesitatea curățării frecvente a dispozitivului.

Când alegeți un aspirator robot, luați în considerare și pentru cine este achiziționat. Dacă acesta este un dar pentru persoanele în vârstă, este mai bine să alegeți o tehnică cu control vocal, deoarece acestia nu vor putea să-și dea seama cum sa ii dea de cap dispozitivului.

Când cumpărați un aspirator pentru un apartament mic, este mai bine să acordați preferință modelelor de putere medie și cu un timp de încărcare relativ scurt.

Parametrii tehnici și condițiile de cumpărare

Faptul că vacuumul robotului are grijă de casă, este cunoscut tuturor potențialilor cumpărători ai dispozitivului. Dar cum să aibă grijă de el, nu toată lumea știe.

Odată ce ați decis să cumparati un asistent electronic, acordati timp și studiați instrucțiunile atașate acestuia. Dacă utilizați corect noul echipament, acesta va tine mult mai mult.

Procedura de curățare nu este dificilă: după fiecare curățare, scoateți colectorul de praf și scuturați gunoiul din acesta. Scoateți periodic și curățați filtrul. Amintiți-vă că în unele modele pot fi 2 filtre. Filtrele pot fi spălate în apă rece și apoi uscate bine după curățare. Sistematic este necesar să spălați roțile și să ștergeți ferestrele senzorului astfel încât robotul să aibă o “vizibilitate” clară.

De obicei, dispozitivele de curățare au o garanție de 1 an. Pentru unii producători, această perioadă crește la 2 ani. Dacă se descoperă un defect din cauza defecțiunii producătorului, dispozitivul de curățare a robotului care se află în perioada de garanție va fi reparat gratuit la centrul de service.

Prețul produsului

Pentru majoritatea familiilor, prețul unui aspirator este foarte important. Din fericire, există modele pentru fiecare gust și portofel. Puteți cumpăra dispozitivul pentru suma de 500 lei până la 5000 lei. Modelele de marcă diferă de aspiratoarele convenționale, deoarece opțiunile scumpe sunt echipate cu navigație suplimentară, aparate de fotografiat sau scanere laser. Ele au, de asemenea, caracteristici inteligente: aspiratoarele vorbesc, sau pot fi controlate folosind un smartphone.

Dacă vă puteți permite un astfel de produs de înaltă tehnologie, atunci de ce să nu-l cumpărați? Dacă bugetul familiei vă permite să cumpărați doar un model simplu, nu vă descurajați: acest robot va putea, de asemenea, să păstreze pardoselile curate, astfel încât mamele să poată dedica mai mult timp pentru ele, soțului și copiilor.

Lasă un răspuns