Ce semnale de alarmă îți trimite corpul tău?

Corpul uman este de o precizie aproape perfectă. Dotat cu o serie de capacități incredibile, cu multipli indicatori care ne servesc drept semnale de alarmă în momentul în care se produce o disfuncțiune sau când îl solicităm în esces, corpul uman este cu adevărat remarcabil. Iată câteva semnale de alarmă trimise de corpul tău pe care nu trebuie să le ignori.

Constipația. Puține sunt persoanele care pot afirma faptul că nu au cunoscut un episod dureros datorat constipației. Constipația se datorează în general lipsei de fibre alimentare care facilitează digestia. Fibrele pot fi regăsite în alimente precum fasolea roșie, lintea, merele și majoritatea legumelor. Pentru a evita constipația trebuie să elimini anumite alimente sau să eviți consumul acestora: pâine albă, paste, orez care îngreunează digestia.

Migrena. Migrena provoacă o durere acută, insuportabilă uneori, adesea însoțită de fotofobie și sensibilitate la zgomot. Una din principalele cauze ale declanșării migrenei o reprezintă consumul de băuturi acidulate, băuturi ce conțin aspartam. O mulțime de cercetări științifice au demonstrat deja faptul că această substanță este neuro-toxică, drept urmare, sursa a numeroase dureri de cap și migrene. Limitează consumul de băuturi carbogazoase și vei scăpa de această problemă și de multe altele.

Buzele. Buzele au nevoie de hidratare permanentă. Afectate de deshidratare, buzele crapă și devin aspre. Acest lucru li se întâmplă persoanelor care uită să consume apă sau nu consumă deloc. Pentru a evita această neplăcere, încearcă să menții un nivel de hidratare echilibrat, să îi oferi corpului lichidele de care are nevoie.

Gazele. Gazele, nu doar o neplăcere ci și o sursă de jenă. Însă, în realitate, noi suntem cei care provocăm această suferință, consumând alimente pe care corpul nostru nu le tolerează. Este normal să avem gaze din când în când însă când acestea provoacă durere sau devin jenante, trebuie să găsim alimentul sau alimentele care le provoacă pentru a-l evita sau elimina definitiv.

Lasă un răspuns