De ce trebuie să vizitezi Saint-Jean-de-Luz

Situat între munte și Oceanul Atlantic, orășelul Saint-Jean-de-Luz servește drept legătură între Biarritz și San Sebastian. Saint-Jean-de-Luz este un orășel tradițional, cu portul său de pescari autentic, dimensiunea umană perfectă pentru plimbări, trecutul său istoric, străduțele sale tipice și plaja sa lungă de nisip fin prortejat de vânt și maree. Saint-Jean-de-Luz este cunoscut și pentru faptul că a găzduit ceremonia de căsătorie a regelui Louis XIV. Iată de ce ar trebui să vizitezi și tu acest orășel.

Primire călduroasă și autenticitate
Departe de agitație, Coasta Bască se distinge prin caracterul său cu adevărat autentic. Dansul, cântecele și gastronomia nu sunt elemente folclorice destinate doar turiștilor. Sunt și azi parte intregrantă din cultura orașului. De Sfântul Jean, patronul orașului sărbătorit an de an la sfârșitul lunii Iunie, orașul se îmbracă în roșu și negru timp de cinci zile. Cu această ocazie, în oraș domnește o atmosferă magică.

O specialitate ancestrală
Înființată în 1660, Casa Adam face parte din locurile ce trebuiesc neapărat vizitate din Saint-Jean-de-Luz. In urmă cu trei secole, Regele Louis XIV se căsătorea cu infanta Maria Teresa a Spaniei. Printre comercianții din oraș care le-au trimis cadouri rafinate celor doi, unul s-a remarcat în special. Este vorba despre patiserul Adam cu platoul de macarons cu migdale. Copiii și nepoții săi au continuat această afacere. Și în ziua de azi aceste delicioase macarons sunt fabricate pe baza unei rețete încă secrete. Extrem de diferite de prăjiturile macarons colorate cu gust de fucte, acest produs pe bază de migdale nu conține niciun conservant.

In picioare pe apă
Reputat pentru valurile și curenții săi, Saint-Jean-de-Luz este un veritabil el dorado pentru surferii experimentați. Particularitatea orașului Saint-Jean-de-Luz este următoarea: plaja de nisip fin este protejată de valuri prin trei diguri. Apele sale calme oferă în egală măsură un teren ideal pentru a încerca stand-up paddle, o planșă de surf voluminoasă și stabilă care îți permite să avansezi cu ajutorul unei vâsle. Un nou sport nautic accesibil tuturor!

Lasă un răspuns