Downtown Abbey – Trebuie să revezi serialul ăsta

6 sezoane, 52 de episoade si milioane si milioane de fani. Downtown Abbey este un serial fenomen de origine britanica, un serial care a reusit sa se impuna in lume intreaga si care este acum o referinta pentru numeroase seriale istorice, foarte populare la ora actuala.

Daca familia Crawley nu iti spune insa nimic, inseamna ca ai trecut pe langa fenomenul 100% british. Intre un soap opera si o fresca istorica, este un serial care are o multIme de fani, chiar si Barack Obama sau Tom Hanks.

In cele sase sezoane ale sale, in 12 ani de viata, eroii sai trebuie sa infrunte numeroase evenimente tragice- inchisoare, viol, morti, maladii si multe altele, dar nimic sau aproape nimic nu ii desparte. Si personajele sunt destul de maniheniene- pe de o parte ii avem pe gentili si pe de cealalta parte pe cei rai. In orice caz, nu ne saturam de bunatate si de modernitate.

Aceasta poveste britanica este un savant amestec de povesti pasionante cu aristocrati si de servitoare intr-un fastuos castel scotian.

In timpul naufragiului celebrului Titanic, mostenitorii pier si ei, lasand in urma lor cele trEi fiice. Ori, titlul de Conte de Gratham trebuie neaparat sa fie detinut de un mostenitor barbat. Astfel ca, un verisor indepartat, Matthew Crawley, ajunge si el la Downtown Abbey pentru a descoperi viata intre servitori si burghezi.

Subiectul sau este destul de original- relatiile dintre stapani si servitori, dar si feminismul, razboiul sau familia si iubirea.

Echipa actorilor poarta cele mai frumoase costume de epoca care majoritatea dateaza din 1910-1920. Sunt piese de colectie atat de fragile si de rafinate, incat nu se pot spala.

Pregateste-te deci sa descoperi dramele si secretele aristocratilor englezi, sa descoperi tensiunile dintre ei si multe alte lucruri extrem de interesante din secolul trecut.

Lasă un răspuns