Dumnezeu există și totodată nu există

Da, titlul nu este o greșeală făcută din neatenție sau cu voință ci este răspunsul pe care-l dau oamenilor atunci când sunt întrebat în legătură cu existența lui Dumnezeu. Le spun că există și totodată nu există și toți rămân mască. Ideea pe care mă bazez când dau acest răspuns e că Dumnezeu diferă în funcție de cum și-l imaginează fiecare.

Din perspectiva mea acel zeu bărbos care stă în ceruri cu un toiag în mână și te bagă în iad dacă nu-i asculți cele 10 porunci și restul regulilor din biblie, nu există. Pentru mine Dumnezeu reprezintă multe lucruri și e acolo unde vrem noi să fie. Îl poți vedea pe Dumnezeu într-o faptă bună, îl poți vedea în ochii unei persoane pe care o iubești foarte tare, îl poți vedea pe cer iar cel mai important: îl poți întâlni uitându-te în interiorul tău și căutându-l în inima ta.

Dar înainte de a-l căuta trebuie să-i dai voie să intre. Îmi asum riscul că ceea ce am scris până acum a sunat ca și cum aș fi citit dintr-o carte de religie însă e cel mai bun mod pe care l-am găsit în momentul acesta de a vă relata cum și care este Dumnezeu în perspectiva mea.

Așadar rămân la ideea că Dumnezeu diferă de la om la om. Dacă noi ca oameni de azi ne-am impune faptul că nu există el chiar nu ar exista fiindcă noi alegem dacă vrem sau nu să-l vedem pe el în acțiunile noastre și în restul lucrurilor care ne înconjoară.

Aceată discuție e imposibil de epuizat fiindcă mereu vor exista lucruri pe care să le vorbim despre acest subiect. Ideea e că totul diferă mereu. Eu am ales să îmi continui drumul și să aflu mai mult decât ceea ce ne-a învățat biserica și religia încă de la naștere.

Lasă un răspuns