Shadow in the Cloud, monstrul ascunde monstrul

Stim ca cinematografele raman in continuare inchise din cauza pandemiei. Insa, acest lucru nu impiedica lansarea unor filme, virtual bineinteles. Shadow in the Cloud a fost lansat in format VSD de Anul Nou. Este vorba despre un melanj de film horror cu film de razboi.

Actiunea filmului are loc in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1943. Actiunea debuteaza intr-o baza a aliatilor situata in Noua-Zeelanda. Cu un brat insfasurat intr-o esarfa si cu celalalt tinand un pachet misterios, o tanara femeie se indreapta spre o pista de aterizare in miezul noptii.

Protagonista se numeste Maude Garrett, este ofiter in aviatie si imbarcarea sa inopinanta la bordul Fool’s Errand nu este deloc pe placul echipajului format exclusiv din barbati. Intre sovinism masculin si superstitii cu privire la femei, care, conform barbatilor, ar purta ghinion in timpul unui zbor cu avionul, Maude se confrunta cu un nivel ridicat de animozitate. Este trimisa de Ilico in turela. In acest spatiu stramt isi petrece eroina noastra primul (si cel mai bun) act al filmului.

In timp ce acesti domni fac comentarii cu privire la fizicul sau si detaliaza ce le-ar placea sa ii faca, Maude descopera o creatura sub aripile avionului. In momentul in care incearca sa isi alerteze colegii acestia nu o baga in seama, ii spun ca este isterica.

Shadow in the Cloud este un film ce are multe de oferit. Maude primeste o multime de insulte din partea barbatilor de la bordul avionului – furia sa este vizibila pe fata insa vocea sa nu tradeaza nimic. Incearca in van sa castige respectul barbatilor. Drept urmare decide ca isi va face singura loc in acest echipaj.

In tot acest timp, creatura compromite functionarea unuia din motoarele avionului. De altfel, monstrul propriu zis, oricat de real ar fi in cadrul intrigii, ascunde un altul, metaforic vorbind pe care va lasam sa il descoperiti urmarind acest film.

Lasă un răspuns