Sharpe, aventurile unui soldat britanic în timpul războaielor napoleoniene

Daca inalta societate londoneza este pe cale sa soarba o ceasca de ceai sau danseze la bal intr-un serial precum Bridgerton, altii lupta in razboaie in aceeasi perioada in timpul razboaielor napoleoniene.

Este si cazul lui Richard Sharpe, un ofiter din armata britanca si erou al seriilor de romane ale lui Bernard Cornwell. Aventurile sale sunt adaptate pentru ecran intre 1993 si 1997 si mai apoi in 2006 si 2008. Atunci cand il intalnim pe Richard pentru prima data, interpretat de catre Sean Bean, care se face remarcat gratie acestu rol, este sergent in regimentul Portugaliei. Dupa ce a salvat un comandant din armata britanica, este promovat locotenent si este la conducerea unor oameni pe care trebuie sa ii duca la lupta.

Incepe apoi o serie de aventuri de unde va rezulta o formula foarte rapida. Dupa un debut mai mult decat dificil, Sharpe leaga o prietenie cu Patrick Harper care il insoteste in cele mai periculoase misiuni unde Sharpe trebuie sa faca cel mai adesea fata unor superiori incompetenti. Si in mod natural, are de-a face cu multe povesti romantice.

Avand un total de 16 episoade, intre anii 1809 si 1818, Sharpe ne duce pe o multime de campuri de lupta si confrunta sistemul militar britanic. In ansamblul serialul ofera destul de multe personaje antagoniste, cel mai adesea caricaturale. Sharpe participa la batalia contra lui Napoleon si ofera cel mai frumos final acestei opere.

Serialul se va reintoarce mai apoi dupa 10 ani pentru spectatori, doar 2-3 ani pentru personaje, cu 2 episoade care au loc in India. Cu siguranta ca vei fi incantat sa ii redescoperi.

Si la 30 de ani de la debuturile sale, Sharpe inca mai este un erou emblematic, intre fictiune istorica si aventuri. Serialul confera textura unei perioada complicate intre aliante, tradari si sacrificii.

Lasă un răspuns