Știi care sunt beneficiile surprinzătoare ale frigului?

In plina iarna, atunci cand temperaturile scad la zero grade sau mai mult, ne gandim cu drag si jind la vara. Visam la soare si la razele sale mangaietoare si la caldura torida. Si totusi, frigul are unele consecinte foarte benefice asupra corpului.

Frigul te poate ajuta sa elimine grasimile. Frigul te poate ajuta sa slabesti. Bine, aproape. Mai bine zis, corpul nostru arde mai multe grasimi sau mai multe calorii atunci cand temperaturile sunt ridicate. Iarna, corpul trebuie sa isi mentina temperatura sa de 37 de grade. Grasimea care stocheaza caloriile are deci tendinta de a le arde mai repede. Drept consecinta, o activitate fizica, chiar si un efort minimum are efecte foarte benefice asupra corpului. Pentru asta, atunci cand iti este foame, mai bine iesi si plimba-te in frig.

Poti trata durerea cu ajutorul frigului. Nu degeaba atunci cand ne ranim, trebuie sa punem un cub de gheata pe entorse sau pe alte zone inflamate. De asemenea, sportivii se pot recupera mult mai usor datorita frigului.

O mai buna circulatie sanguina datorita frigului. Frigul permite diminuarea diametrului vaselor de sange, apoi dilatarea lor aproape imediat. Drept consecinta- debitul este ameliorat aproape imediat. Organele primesc deci cantitatea de sange necesara, cu celule sanatoase. Tarile din partea de Nord a Europei se folosesc de terapia cu frig tocmai pentru a ameliora circulatia sangelui. Socurile termice din sauna, apoi din baile cu gheata permit o mai buna elasticitate a pielii si o mai buna stare de sanatate in general.

Frigul te ajuta sa dormi mai bine. Iarna este mult mai usor sa dormi mai bine. Pentru ca o noapte de somn sa fie cu adevarat benefica sau reparatoare, in camera ar trebui sa fie in jur de 15-20 de grade. Iarna este de ajuns deci daca reglezi temperatura de la radiator sau de la gaz, de exemplu. Frigul ajuta la concentrare si la productivitate.

Ai impresia ca doar caldura te ajuta sa te bine dispui? Ei bine, nu e chiar asa. Daca spunem frig, spunem conditii de zapada, dar si cer senin sau albastru. Deci mai multa lumina. Iar expunerea la lumina are cel mai benefic efect asupra noastra.

Bonus- ii apropie pe oameni. In perioada mai rece avem tendinta de a ne izola, de a sta mai mult in casa deci si de a intra mai mult in contact cu prietenii si cu familia. Sau atunci cand este foarte urat afara stam mai mult la telefon cu cei apropiati.

Lasă un răspuns